lauantai 14. toukokuuta 2011

Thaimaa, Hua Hin

Lainaus lehdestä (alkuperäinen artikkeli kokonaisuudessaan hs.fi):
Kolme kuukautta Thaimaassa, talo meren rannalta. Suomen talvea vihaavan ikuinen haaveko? Puoli vuotta turhaa etsimistä, sitten tuttavan tuttavan tuttavan kautta onnisti: bangkokilainen rouva, madame Teresa vuokraisi kesäasuntonsa Hua Hinista: neljä makuuhuonetta, rannalla. Vuokra 30000 bahtia kuussa, ehdottomasti käteisenä bahteissa vaikka sen kurssi laski koko ajan. Tammikuun 1. päivänä ajan taksilla Bangkokista pari sataa kilometriä lounaaseen Hua Hiniin.
---
Tammikuisilla matkamessuilla esiteltiin ennätyksellinen määrä kaukokohteita. Vaikka suomalaisten maailmanmatkailu on vielä kovin nuorta, muoti on selvästi muuttumassa. Enää ei Eurooppa riitä, enää ei viikko Kanarialla ole Suuri Ulkomaanmatka. Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka alkavat myös olla lähimatkoja.

Viime vuoden suuriin suosikkeihin kuului kaukomatkailun sarjassa Thaimaan johdattama Kaakkois-Aasia, jonne käynnit lisääntyivät neljänneksen. Karibia ja Keski-Amerikka, erityisesti Kuuba ja Meksiko, lukeutuivat vuoden tulokkaisiin, kun taas Intia ja muut kaukokohteet taantuivat näyttävästi. Yhdysvallatkin putosi miinuspuolelle.

Suomalaista matkailijaa pidetään edelleen syrjään vetäytyvänä, vähän arkana, mutta reilusti laskunsa maksavana, toisinaan hieman juopottelevana ja useimmiten vähään tyytyvänä. Seuramatkoilla suomalaiset majoitetaan huoneisiin, joita saksalaiset tai britit eivät takuulla hyväksyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti